A napokban Alkotmány ellenesnek találta az Alkotmánybíróság a 98%- os különadót, amit a kettő millió forint feletti végkielégítések esetén kellene befizetni.
 
Valójában bizonyos szempontból egyet értek az Alkotmánybírósággal, mivel különbséget kellene tenni az alanyi jogon járó végkielégítés és a jó erkölcsbe ütköző jövedelmek között. Mert az a tanár vagy orvos aki egy munkahelyen ledolgozott 15-20 évet és utána megszűnik a munkahelye  ugyan azon hatály alá esik mint a BKV-tól vagy más cégektől felvett száz milliós végkielégítések, pedig a kettő nem ugyan azon kategória, és ezt a kormánynak is illene belátnia. 
 
De a kormányunk nem óhajt semmit belátni, szembeszáll az AB döntésével, nemes egyszerűséggel elvonja az Alkotmánybírák bizonyos jogköreit módosítja az alkotmányt és ezáltal azt tesz amit akar, minden kontrolt mely a hatalmát kicsit is korlátozná félre söpör, nem tűr ellentmondást az elképzeléseiben.
 
Lázár János bejelentette:
“Kezdeményezte az Alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések amelyekről nem lehet népszavazást tartani kerüljenek ki az AB hatásköréből. Ilyen a költségvetés, a központi adónemek az illetékek a vámok és ezt még kiegészítené a járulékokkal.”
 
Ez ellen a mostani ellenzék sem tehet semmit, jól mutatja ezt a bejelentés folytatása:
 
"Az MSZP által a magánnyugdíjpénztárak ügyében elindítani szánt népszavazás sem lenne lehetséges, az alkotmánymódosítás után."
 
Vagyis csak egy akarat létezik és egy döntés a Fideszé, már a NÉP sem számit , hogy  mit szeretne, meg sem kérdezik ,esélyt sem adnak rá, hogy kinyilvánítsák a véleményüket az emberek.
 
Hát kérem szépen egy jogállamban így temetik a demokráciát, ha nem tetszik amit mások mondanak megváltoztatjuk a törvényt…A Fidesz a népre hivatkozva teszi mindezt, de kétlem , hogy a NÉP ezt akarja, önként egy diktatúrát maga fölé. 
 
Mi lesz a következő lépés? Milyen jogainkat csorbítják még?
 
Sokan talán bele sem gondolnak ez mit jelent, hisz mindenkinek megvannak a maga problémái, csak ettől még ebben az országban élünk, és ezen rendelkezések ránk is hatással vannak. Hisz a mi alkotmányos jogainkat csorbítja ezzel a kormány, mert szabályozza mely esetben lehet az Alkotmánybírósághoz fordulni, és így mint állampolgárok nem mi döntünk hanem Ők!
 
Úgy tesznek mint egy rossz szülő aki semmi szabadságot nem akar adni a gyermekének , hiszen úgy gondolja Ő jobban tudja mi a jó a gyermeknek, pedig mint tudjuk ez téves,mert az ilyen nevelésben részesülő gyermek egyszer csak kitör, elege lesz és fellázad. Még ő sem tűri el a szülői diktatúrát, pedig szereti és tiszteli a szülőket.
 
A nagy kérdések: Nekünk mikor nyílik ki  a szemünk? Mikor vesszük végre észre , hogy mit tesz a kormány ránk hivatkozva? Meddig fogadjuk el ezt az esztelen hatalom mániát?
 
Remélem mielőbb rádöbbennek minél többen, hogy ez így nem helyes, és felemelik a szavukat, jó lenne ha nem temetnénk el a nehezen megszerzett demokráciánkat…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyrejtely.blog.hu/api/trackback/id/tr842404993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása