Ökológiai katasztrófa

2010.10.05. 14:38

 A tegnapi napon ökológiai katasztrófa történt hazánkban, sajnálatos módon több halálos áldozatot is követelt ez a katasztrófa.

Mégis a híradások elsősorban az ökológiát érintő pusztulást említik első helyen, természetesen nagyon fontos dolog , hogy óvjuk a természetet és igyekezzünk a károkat helyre hozni és megakadályozni, hogy még nagyobb pusztítás történjen, de azokat az embereket akik elvesztették egy hozzátartozójukat,nem hiszem ,hogy a természet érdekli a legjobban.

Az emberi élet a legfontosabb szerintem, és pénzben nem mérhető annak az értéke, a gyár amely a szennyezést elkövette a házakat rendbe hozathatja,a környező vizeket , földeket megtisztíthatja, de azon embereket akik az életüket vesztették nem adhatja vissza.

A hozzátartozókat nem lehet kártalanítani, ugyan már az édesanyának aki elvesztette gyermekét mit mondanak? Mennyiben határozzák meg egy gyermek egy felnőtt életének értékét? Mennyit ér egy emberi élet? 

"A környezetvédelmi államtitkár úr szerint: egymillió köbméter iszap ömlött ki eddig a megsérült tározóból. A timföldgyár 10 tározójában 50 millió köbméter szürke- és 30 millió köbméter vörösiszapot tárolnak, amely közül az utóbbi enyhén radioaktív és rákkeltő. Kijelentette: a katasztrófahelyzet kezelésének még csak elején vannak, ugyanis az enyhén radioaktív szennyeződést össze kell gyűjteni, meg kell semmisíteni és meg kell akadályozni a térség teljes ökológiai katasztrófáját."

Igen ám, de kifogja ezt megtenni államtitkár úr? És miből? Honnan is lesz rá forrás, hogy mindezt megtegyék? Ki a felelős mindezért? És ha megkerül a felelős akkor mi lesz? 

Sajnos hazánkban sok esetben azt tapasztalhatjuk ha valami történik nincs felelős, vagy ha találnak is akkor csak egy bűnbakot, akin elverik a port...A valódi felelősök akik felelőtlenségükkel mások halálát okozzák,ők meg nyugodtan élik világukat.

Reméljük ebben az esetben nem ez lesz. Bár ahogy a híradásokban hallottam az a fránya esőzés a felelős, hát nem tudom rajta , hogy lesz számon kérve több ember halála, sérülése és az ökológiai katasztrófa.

Lehet már meg is van a bűnbak: az ESŐ!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyrejtely.blog.hu/api/trackback/id/tr372346819

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vörösiszap: Veszélyhelyzet három megyében 2010.10.05. 16:59:02

Soha ilyen jellegű katasztrófa a világon nem történt - fogalmazott Hende Csaba honvédelmi miniszter. Egy méter magasságban áll a vörösiszap Devecseren, hajnalban locsolóautókkal vittek vizet a térségbe. A Független Hírügynökség jelentése szerint kedden dé…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása