Uganda és a homoszexualitás

2010.10.25. 17:42

 Uganda és a homoszexualitás

Bár eddig olyan témákról írtam ami hazánkat érintette, de szerintem jó érzésű ember nehezen hagyja szó nélkül azt ami Ugandában történt és történik.

Az Ugandai Rollig Stone című lapban  megdöbbentő hírt olvashattak az olvasok.
Az újság leközölte az Ugandai 100 legismertebb homoszexuális nevét,képét és címét, és arra buzdította az olvasóit, hogy akasszák fel őket.  Az eredmény meg is lett, mivel négy személyt már megtámadtak az utóbbi napokban. 
 
Az újság főszerkesztője Gilles Muhame úgy nyilatkozott: “ Az embereknek joguk van tudni , kikkel élnek együtt, kik akarják megrontani a gyermekeiket. Különben is amit a homokosok művelnek illegális, elfogadhatatlan és a hagyományos társadalmi értékek szemen köpése. “
Mint kiderült Ugandában a melegek elleni “hajtóvadászatnak “ hagyománya van, ami elég sajnálatos a 21. Században még akkor is ha egy Afrikai országban történik mind ez. A tavalyi évben csak a nemzetközi tiltakozásnak köszönhetően bukott meg egy olyan törvényjavaslat ami a melegek ellen léptettek volna érvénybe, a törvényjavaslat a homoszexuálisokat börtönnel és halálbüntetéssel sújtotta volna.  Bár ezt sikerült megakadályozni, de azt már nem , hogy ilyen módon diszkriminálják a meleg lakosokat ahogy a Rolling Stone című lap is tette.
 

Egyértelműen kitűnik a főszerkesztő nyilatkozatából, hogy a homoszexuálisokat keveri a pedofil emberekkel , nem tud  vagy nem  akar különbséget tenni. Mivel ő és az újság szerkesztői ilyen és hasonló nyilatkozatot tesznek így megtévesztik az olvasóikat és azt sugallják minden homoszexuális egyben pedofil . Téves információikkal az emberekben félelmet és gyűlöletet próbálnak  kelteni a melegekkel szemben, és így nem meglepő, hogy támadások érik ezen személyeket.
 
Sajnálatos , hogy Afrikában egy  “tanult” ember így  próbál másokat befolyásolni, félelmükre és tudatlanságukra építve úszatja őket embertársaik ellen.  
 
Elszomorító, hogy emberek mit képesek tenni egymással a tudatlanság miatt. Sajnálatos módon a múltból soha nem tanulunk,  pedig elrettentésnek ott lenne az emberek előtt, sok fájdalom elkerülhető lenne ha kicsit oda figyelnénk a múltbéli eseményekre és nem hagynánk, hogy pár ember a saját gyűlöletével és elvakultságával befolyásoljon bennünket.
 
Bár ez az esemény tőlünk távol történt és történik, így sokan azt mondhatják ez minket nem érdekel és nem érint, pedig ez nem igaz, hazánkban is történnek hasonló események, csak esetleg nem ilyen formán. Ha a tavalyi romák elleni támadásokat nézzük vagy a melegek elleni gyűlölet keltést egyes pártok csoportok részéről  akkor láthatjuk ez nem csak Afrikában probléma  hanem hazánkban is. 
 
Bízzunk benne, hogy az emberi józan ész képes győzedelmeskedni némely ember elvakultságán és képesek leszünk szembe szállni a gyűlöletkeltéssel és annak következményeivel, jó lenne ha nem hagynánk , hogy az gyűlölet és erőszak úralja az életünket. Hisz  mind emberek vagyunk, még ha bőrszínben ,vallásban , szexuális orientációban esetleg különbözünk is. Képesek vagyunk gondolkodni mérlegelni és csak utána cselekedni, ideje lenne ha tényleg így tennénk…..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyrejtely.blog.hu/api/trackback/id/tr712398024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása