A napokban Alkotmány ellenesnek találta az Alkotmánybíróság a 98%- os különadót, amit a kettő millió forint feletti végkielégítések esetén kellene befizetni.
 
Valójában bizonyos szempontból egyet értek az Alkotmánybírósággal, mivel különbséget kellene tenni az alanyi jogon járó végkielégítés és a jó erkölcsbe ütköző jövedelmek között. Mert az a tanár vagy orvos aki egy munkahelyen ledolgozott 15-20 évet és utána megszűnik a munkahelye  ugyan azon hatály alá esik mint a BKV-tól vagy más cégektől felvett száz milliós végkielégítések, pedig a kettő nem ugyan azon kategória, és ezt a kormánynak is illene belátnia. 
 
De a kormányunk nem óhajt semmit belátni, szembeszáll az AB döntésével, nemes egyszerűséggel elvonja az Alkotmánybírák bizonyos jogköreit módosítja az alkotmányt és ezáltal azt tesz amit akar, minden kontrolt mely a hatalmát kicsit is korlátozná félre söpör, nem tűr ellentmondást az elképzeléseiben.
 
Lázár János bejelentette:
“Kezdeményezte az Alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések amelyekről nem lehet népszavazást tartani kerüljenek ki az AB hatásköréből. Ilyen a költségvetés, a központi adónemek az illetékek a vámok és ezt még kiegészítené a járulékokkal.”
 
Ez ellen a mostani ellenzék sem tehet semmit, jól mutatja ezt a bejelentés folytatása:
 
"Az MSZP által a magánnyugdíjpénztárak ügyében elindítani szánt népszavazás sem lenne lehetséges, az alkotmánymódosítás után."
 
Vagyis csak egy akarat létezik és egy döntés a Fideszé, már a NÉP sem számit , hogy  mit szeretne, meg sem kérdezik ,esélyt sem adnak rá, hogy kinyilvánítsák a véleményüket az emberek.
 
Hát kérem szépen egy jogállamban így temetik a demokráciát, ha nem tetszik amit mások mondanak megváltoztatjuk a törvényt…A Fidesz a népre hivatkozva teszi mindezt, de kétlem , hogy a NÉP ezt akarja, önként egy diktatúrát maga fölé. 
 
Mi lesz a következő lépés? Milyen jogainkat csorbítják még?
 
Sokan talán bele sem gondolnak ez mit jelent, hisz mindenkinek megvannak a maga problémái, csak ettől még ebben az országban élünk, és ezen rendelkezések ránk is hatással vannak. Hisz a mi alkotmányos jogainkat csorbítja ezzel a kormány, mert szabályozza mely esetben lehet az Alkotmánybírósághoz fordulni, és így mint állampolgárok nem mi döntünk hanem Ők!
 
Úgy tesznek mint egy rossz szülő aki semmi szabadságot nem akar adni a gyermekének , hiszen úgy gondolja Ő jobban tudja mi a jó a gyermeknek, pedig mint tudjuk ez téves,mert az ilyen nevelésben részesülő gyermek egyszer csak kitör, elege lesz és fellázad. Még ő sem tűri el a szülői diktatúrát, pedig szereti és tiszteli a szülőket.
 
A nagy kérdések: Nekünk mikor nyílik ki  a szemünk? Mikor vesszük végre észre , hogy mit tesz a kormány ránk hivatkozva? Meddig fogadjuk el ezt az esztelen hatalom mániát?
 
Remélem mielőbb rádöbbennek minél többen, hogy ez így nem helyes, és felemelik a szavukat, jó lenne ha nem temetnénk el a nehezen megszerzett demokráciánkat…
 

Uganda és a homoszexualitás

2010.10.25. 17:42

 Uganda és a homoszexualitás

Bár eddig olyan témákról írtam ami hazánkat érintette, de szerintem jó érzésű ember nehezen hagyja szó nélkül azt ami Ugandában történt és történik.

Az Ugandai Rollig Stone című lapban  megdöbbentő hírt olvashattak az olvasok.
Az újság leközölte az Ugandai 100 legismertebb homoszexuális nevét,képét és címét, és arra buzdította az olvasóit, hogy akasszák fel őket.  Az eredmény meg is lett, mivel négy személyt már megtámadtak az utóbbi napokban. 
 
Az újság főszerkesztője Gilles Muhame úgy nyilatkozott: “ Az embereknek joguk van tudni , kikkel élnek együtt, kik akarják megrontani a gyermekeiket. Különben is amit a homokosok művelnek illegális, elfogadhatatlan és a hagyományos társadalmi értékek szemen köpése. “
Mint kiderült Ugandában a melegek elleni “hajtóvadászatnak “ hagyománya van, ami elég sajnálatos a 21. Században még akkor is ha egy Afrikai országban történik mind ez. A tavalyi évben csak a nemzetközi tiltakozásnak köszönhetően bukott meg egy olyan törvényjavaslat ami a melegek ellen léptettek volna érvénybe, a törvényjavaslat a homoszexuálisokat börtönnel és halálbüntetéssel sújtotta volna.  Bár ezt sikerült megakadályozni, de azt már nem , hogy ilyen módon diszkriminálják a meleg lakosokat ahogy a Rolling Stone című lap is tette.
 

Egyértelműen kitűnik a főszerkesztő nyilatkozatából, hogy a homoszexuálisokat keveri a pedofil emberekkel , nem tud  vagy nem  akar különbséget tenni. Mivel ő és az újság szerkesztői ilyen és hasonló nyilatkozatot tesznek így megtévesztik az olvasóikat és azt sugallják minden homoszexuális egyben pedofil . Téves információikkal az emberekben félelmet és gyűlöletet próbálnak  kelteni a melegekkel szemben, és így nem meglepő, hogy támadások érik ezen személyeket.
 
Sajnálatos , hogy Afrikában egy  “tanult” ember így  próbál másokat befolyásolni, félelmükre és tudatlanságukra építve úszatja őket embertársaik ellen.  
 
Elszomorító, hogy emberek mit képesek tenni egymással a tudatlanság miatt. Sajnálatos módon a múltból soha nem tanulunk,  pedig elrettentésnek ott lenne az emberek előtt, sok fájdalom elkerülhető lenne ha kicsit oda figyelnénk a múltbéli eseményekre és nem hagynánk, hogy pár ember a saját gyűlöletével és elvakultságával befolyásoljon bennünket.
 
Bár ez az esemény tőlünk távol történt és történik, így sokan azt mondhatják ez minket nem érdekel és nem érint, pedig ez nem igaz, hazánkban is történnek hasonló események, csak esetleg nem ilyen formán. Ha a tavalyi romák elleni támadásokat nézzük vagy a melegek elleni gyűlölet keltést egyes pártok csoportok részéről  akkor láthatjuk ez nem csak Afrikában probléma  hanem hazánkban is. 
 
Bízzunk benne, hogy az emberi józan ész képes győzedelmeskedni némely ember elvakultságán és képesek leszünk szembe szállni a gyűlöletkeltéssel és annak következményeivel, jó lenne ha nem hagynánk , hogy az gyűlölet és erőszak úralja az életünket. Hisz  mind emberek vagyunk, még ha bőrszínben ,vallásban , szexuális orientációban esetleg különbözünk is. Képesek vagyunk gondolkodni mérlegelni és csak utána cselekedni, ideje lenne ha tényleg így tennénk…..

 

 A napokban megszületett a Fidesz családbarát új adórendszere, próbáltam értékelni és rájönni mi benne a család barát, és rájöttem csak azoknak az akik már most is jól keresnek, aki most keveset keres az ezután is gyerek számtól függetlenül keveset fog keresni.

Vagyis csak az szüljön gyereket aki jól él, aki nem az ne mert úgysem kap semmi segítséget.

Az adó táblából az tűnik ki ha valaki minimálbért keres, már pedig elég sokan keresnek annyit / önhibájukon kívül / akkor egy és két gyereknél kb havi szinten 750 forinttal keres többet jövőre havonta, de három gyereknél egy forinttal sem kap többet. Miért is kellene többet kapnia, hisz csak plusz két éhes szájat kell etetnie, mi az nekik?:)

De az aki bruttó 100 ezer forintot keres még az sem jár olyan túl jól, hisz egy gyereknél 3500 kettőnél 6500  három gyermek esetén semmivel nem kap többet mint az idei évben, nála sem számít a plusz két gyerek.

Ellenben az a személy aki bruttó 200 ezer forintot kap egy gyereknél már 6500 forinttal vihet haza többet, kettőnél 16 ezerrel, három gyermeknél is 16 ezer. Na náluk már számít, hogy van még esetleg egy gyerek.

200 ezer felett meg még drasztikusabban emelkedik ez az összeg gyermekenként.

Vagyis az jár jól aki amúgy is jól keresett, és kevesebb gondja volt a megélhetés és a gyermeknevelés területén. Aki keveset keres , hiába nevel gyermeket nem kap segítséget. Ha nem tudsz legalább 200 ezret keresni havonta akkor ne vállalj több gyermeket, mert a szegényt úgysem segítik. 

Vagy haljon éhen abból az éh bérből amit keres! 

Valójában a Fidesz azokat támogatja akiknek úgyis több van, akinek nincs annak ne is legyen. Ez aztán igazságos , csak így tovább....

Így biztos nőni fog a népesség mert azok akik jól keresnek biztos fognak 3-4 gyermeket vállalni és persze ők képviselik a többséget, hisz hazánkban olyan jól él mindenki, és annyi jó munka lehetőség van:))) 

Na kérem szépen, akkor most úgy áll a dolog , hogy 200 ezer forintos kereset alatt max egy gyermeket tessék vállalni, a 200 ezer forintos kereset felett élők vállalják a több gyermeket.

És mi a helyzet azon személyekkel akiknek ugyan már nagykorú a gyermekük de nem talál munkát és a szülői házban él? Azok az emberek akik vállaltak több gyermeket fel is nevelték őket de most nem tudnak elhelyezkedni azok nem számítanak? Vagy azokat tegyék ki a szülők az utcára mert semmi támogatás nem jár utánuk, de munkát sem tud nekik senki biztosítani. Főleg vidéken, de még a fővárosban sem könnyű normális munkát találni, reális bérért. 

A lenti táblázat jól mutatja miről írtam...

 

 Az emberi elvakultság Magyarországon egyre nagyobb méreteket ölt, az emberek nem veszik észre, hogy a kormány által hozott döntések rájuk is kihatással lesznek, a következményeit a NÉP-nek kell majd viselnie.

Nem értem miért gondolják, hogy semmi hatása nem lesz az életükre Orbán Viktor és társainak a döntései?

Azt hiszik, hogy a gazdaságot ezek az intézkedések fellendítik, pedig pont az ellenkezője fog történni. Azok a cégek akik most befizetik a válság adót nem fognak fejleszteni, a befektetők kétszer sőt talán háromszor is meggondolják, hogy olyan helyen teremtsenek e munkahelyeket ahol bármikor megsarcolhatják őket.

Ez mind kihatással lesz a mi életünkre és leginkább a pénztárcánkra, ha nincsenek befektetők nincs új munkahely nincs gazdasági fellendülés akkor pénz sem lesz. Már pedig nem a gazdagoknak nem lesz, hanem azoknak akik bérből fizetésből élnek, de a számlák jönni fognak, a gyerekeket iskoláztatni,etetni kell, csak a kérdés , hogy majd miből?

Valójában ezt akarjuk? Ezt akarják azok is akik a Fideszt istenitik? Nem veszik észre , hogy ezek az intézkedések ellenük is irányulnak?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár nem értem mikor az MSZP beakarta vezetni a Robin Hood adót a Fidesz miért is tiltakozott, hisz most ő ugyan ezt teszi, akkor alkotmány ellenesnek akarták nyilváníttatni  most meg nem gond? Hogy is van ez? Az egyiknél törvény ellenes a másiknál törvényes?

Persze a nagy cégek befizetik majd az új adót, nem ez lesz a gond, hisz nem tehetnek mást, sőt a költségvetésnek még jó is lesz, tarthatjuk a 3,8 %-os hiányt. De ne gondolja senki azt, hogy ők ezt lenyelik, nem fogják, szép lassan áthárítják a veszteségüket sokféleképp fognak érte revansot venni rajtunk, és nem a miniszterek fogják azt megérezni.

Nekik nem számít havi 5-10 ezer forint, de annak aki keres havi 100 ezret jó esetben és abból fizet mindent, annak igen is számít minden 1000 forint.

A magánnyugdíj befizetést sem vesszük most észre , hogy nem lesz 14 hónapig, de majd ha el jön az az idő akkor sem vesszük észre? Mert a Matolcsy úr még azt nem közölte milyen módon is adják vissza, és mikor? 

Viktorunk most kinevezett egy nyugdíjvédelmi megbízottat Selmeczi Gabriella személyében, így kaptunk még egy ingyen élőt, nem csökken a számuk inkább csak nő, pedig nem ezt ígérték. 

"Selmeczi Gabriella feladata lesz azon intézkedések koordinációja, melyek hatására az emberek nyugdíja biztonságba kerül."

Biztonságba? Hol? Mikor?  Erre nem találtam semmi választ.

" A politikus feladata , hogy összegezze a magánnyugdíjpénztárakba befizetőket ért károkat."

Hát ha így nézzük lesz bőven munkája, hisz más sem ér minket csak kár... vagyis csak 3 millió embert hazánkban.

Sajnálom az embereket, hogy képesek azt hinni, hogy bármi jobb lesz, és bízni egy olyan kormányban amely elveszi még azt a keveset is ami van.....De kívánom ne legyen igazam, sőt annak a sok embernek sem akik ugyan így gondolják és jóval többet látnak ezekből mint én.

Legyen igaza a NÉP-nek amely Orbán Viktoréknak ekkora hatalmat adott! Ne csalódjanak túl nagyot.

 

 Mit is nevezhetünk bujtatott diktatúrának? 

A válasz nagyon egyszerű, azt ami hazánkban jelenleg folyik.

Mit értek ez alatt?

Az alkotmány biztosítja a szólás szabadságot, a kormány megszabja mit közvetítsen ebből számunkra a média, bár lehet merő jó indulatból teszik, mert miért is terheljük az embereket olyan fölös dolgokkal mint az igazság, hisz nincs nekik arra szükségük. Nagyon jól elvannak a kormány és a Fidesz által lekommunikált hírekkel, legalább azt hallják amit hallani akarnak.

 

Hisz már Jézus is megmondta " Boldogok a lelki szegények..." a drága kormányunk meg ugye be is tartja és tartatja Jézus szavait. Nem szeretné ha sok boldogtalan ember rohangálna hazánkban, még a végén csúnya dolgok jutnának eszükbe /pl: jól át lettek verve a választások előtt és azóta is/

Ugye nincsenek hazánkban a kisembereket sújtó megszorítások, csak a gazdagoktól veszünk el, nekik úgy is van bőven...

Természetesen a telekommunikációs szektor amely most befizeti a 66 milliárdos különadót nem fogja ránk hárítani egy részét sem, miért is tenné, Ő szívesen lemond a nyereségének egy részéről, mert az Orbán kormány ezt mondta.

Sőt az energia szektor is önként és dalolva fizet 70 milliárdot, és neki sem jut majd eszébe ezt kompenzálni a lakosságon keresztül, hogy is jutna ilyen az eszükbe, ezek a cégek nem olyanok...

És persze ne felejtsük ki a kereskedelmet, ő meg főleg nem fog árakat emelni, dolgozókat elbocsátani a 30 milliárdos veszteségének az enyhítésére. Miért is tennének ilyent, hisz nem profit orientált egyik szektor sem. 

Nekünk semmi mást nem kell tennünk mint egy évre lemondani a magánnyugdíj befizetésünkről az országunk javára, de ez nem sok, ennyit miért is ne tehetnénk meg? Hát most kinek hiányzik az a 8-9%-ék havonta? Ne legyünk kicsinyesek és igenis tessék csak elvenni, hisz több mint 2 millió magyar ezt akarta, a többiek meg kit érdekelnek?

Ki akar itt demokráciát?

Minek az, teljesen fölös és haszontalan, elég ha a kormány tudja mit akarunk, nem kell nekünk is tudni, bólogatni meg mindenki tud. És ez így helyes, ez a NÉP AKARATA! 

Aki nem ezt akarta az meg fogadja el a többség akaratát, nekik nagyon megfelel a nép butítás.

Hajrá Magyarok, butuljunk együtt!!!

 

 

Orbán Viktor helyes döntése

2010.10.12. 10:48

Napok óta a legfontosabb hír hazánkban , hogy mi a helyzet a vörösiszap tározókkal és a környékükön.

Orbán Viktor és az országgyűlés a tegnapi napon a MAL ZRT élére katasztrófa védelmi biztost nevezett ki, sőt azt mondhatnánk az egész parlament egyet értett vele hisz csak egy nem szavazat volt. Vagyis a döntés helyes, hisz az embereket meg kell nyugtatni és azt kell látniuk, hogy az ország vezetői törekszenek arra, hogy megfelelő megoldást találjanak erre a problémára.

De ezzel a probléma még nincs megoldva, csak a megoldás kezelésének egyik fázisáig jutottak el. Azért kicsit megnyugtató, hogy legalább elkezdtek valamit.

Bár még mindig nem dőlt el ki a felelős, igaz az egyik " főnököt " a rendőrség előzetes letartoztatásba vette, de valószínű nem csak ő a hibás, hisz a gyárnak nem csak vezetője hanem tulajdonosai is vannak, az Ő felelősségüket is vizsgálni kell. Nem csak a hasznon kell osztozni, hanem a káron is, vagyis osztozzanak a felelősségen is.

Örömmel olvastam Gyurcsány Ferenc  blogjában, hogy legalább ebben a helyzetben egyetért Orbán Viktorral , és nem kezdenek el egymásra gyűlölködni, hanem a megoldást keresik, és ez ebben a helyzetben így helyes.

Remélem azért nem kell mindig embereknek meghalniuk, vagy katasztrófának történie hazánkban, hogy képesek legyenek a politikusaink együtt dolgozni. Mert ugyebár az elég " gáz " lenne.

Az emberek egy része bizalmát a Fideszbe vetette mikor megszavazták őket, na akkor hajrá meglehet ezt a bizalmat szolgálni!

Most minden lehetőség adott hozzá!

 

A Fidesz Esztergomot is akarja

2010.10.07. 21:06

 A mai napon érdekes hírt olvastam, gondoltam megosztom veletek is:)))

 "A Fidesz megóvta az esztergomi választási eredményt - értesült a Népszabadság. A párt beadványában arra hivatkozik, hogy „bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban”. Tétényi Éva megválasztott polgármester nem kapta meg Meggyes Tamástól a polgármesteri hivatali helyiségeket. "

Elég érdekes, mert ugye a Fidesz vesztett, de azt már elfogadni képtelen, hisz választási csalásra hivatkozva megóvta a választási eredményt.

Esztergom polgármestere Tétényi Éva, független jelöltként indult 8117 szavazattal (64,36%) zárt, megelőzve az eddigi polgármestert Meggyes Tamást, aki Fidesz- KDNP színeiben 4494 db szavazattal (35,64 %), lett második.

Hát mint látjuk nem egy-két szavazattal előzte meg a Fideszes Meggyes Tamást hanem több mint 3500 szavazat a különbség. Elgondolkodtató, hogy akkor ennyi ember vett részt választási csalásba? Vagy esetleg a Fidesz képtelen elfogadni azt, hogy nem ő nyert?

Mások képesek elismerni azt, hogy vesztettek, sőt gratulálni is tudnak a győztesnek, akkor most itt mi is a helyzet? Miért is olyan fontos a Fidesznek Esztergom?

Kicsit gondban vagyok mert igazán nem tudom a választ, és sajnos ezt nem is tudnám egyszerűen megfejteni, csak azt látom, hogy a lehető legtöbb hatalmat akarja a Fidesz begyűjteni magának, és nem csak a polgármesteri székek terén, hanem az egész országot uralni akarja. 

Hol van a hatalom mánia határa? Most úgy látom olyan nincs, de lehet tévedek, csak sajnos az események nem ezt bizonyítják. Remélem azért előbb utóbb majd csak azt mondja az ország, hogy eddig és ne tovább.

Még az is rejtély számomra, hogy Meggyes Tamás miért nem adja át a hivatali helységeket a győztesnek, azok nem az ő tulajdonai, és az emberek arra szavaztak, hogy távozzon, hát talán hallgatni kellene a nép szavára, hisz a Fidesz mindig a nép akaratát emlegeti, vagy ilyenkor nem számít a nép akarata, vagy ez a nép másik nép mert nem rájuk szavazott?

Lehet Ők nem is magyarok, csak álcázzák magukat, hisz  „bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban”, csak fejtse már ki valaki nekem ez mit is jelent, mert én ugyan nem tudom...

Amúgy mint a hírekben több helyen olvastam Meggyes Tamás előszeretettel alkalmaz testi fenyítést a kapcsolataiban, kérdem én,nőt ütni nem bűn? 

Idézet egy Meggyes Tamással kapcsolatos néhány hónappal ezelőtti újságcikkből: „Kui Rózsa (Esztergom Fideszes polgármesterének a felesége) nyilatkozatából egy kettős személyiségű férfi képe rajzolódik ki, aki általában intelligens és kedves, máskor viszont agresszív és erőszakos. Az internetre egy olyan jegyzőkönyv is felkerült, mely szerint Meggyes Tamás 1999-ben – tehát egy évvel házasságkötésük előtt – bántalmazta Kui Rózsát és emiatt eljárás is indult ellene. „Meggyes nem csak a Rózsát, hanem a korábbi "kedveseit" is gyakran bántalmazta fizikailag. Szerintem ez így lesz ezután is, egyszerűen nála ez az egyetlen létező "problémakezelés" a családi ügyekben. Erre lett kondicionálva”

Hát jó lesz ha a polgármester asszony vigyázz, hisz soha nem tudni.....

 

 

Most, hogy lezajlottak a választások jöhet az érdemi munka, és mint az MTI által megjelentetett cikkből ,megtudtam 76 fideszes parlamenti képviselő lett polgármester.

Persze ezek az emberek nem halmozzák az állásokat, csak két helyen dolgoznak egyszerre, és gondolom még pár bizottsági hely is szűkösen belefér az idejükbe, hisz nekik a nap nem 24 órából áll mint nekünk közönséges halandóknak.

Mert ugye ezen Supermanok képesek lesznek egyszerre akár több helyen is jelen lenni és helyt állni, hisz a Fidesz mindenek előtt.....

Mint ahogy azt Lázár úr jól meg is fogalmazta ha valaki nem értené, hogy fog ez működni:

Arra a kérdésre, hogyan fogják megoldani, hogy azok a fideszes parlamenti képviselők, akik polgármesterek is egyben, mindig jelen legyenek az Országgyűlésben, Lázár János úgy válaszolt: "kiválóan fogjuk megoldani, mert a parlament éjszakai ülése lehetőséget teremt arra a polgármestereknek, hogy részt vegyenek délután, éjszaka a parlamenti munkában, hajnalban és délelőtt pedig a városházi munkában lesz lehetőségük tehetségüket kamatoztatni".

Látjátok kedves olvasok milyen egyszerű az egész, éjjel a parlament,nappal a városháza, csak kérdem én mikor alszanak? 

Bár ahogy néha elnéztem a parlamenti üléseket már tudom is a választ:)) Hát majd ott, suttyomba, csak halkan tessék közben vitázni, tartsuk már tiszteletben fáradt honatyáinkat:)) És így senki nem mondhatja , hogy nem voltak ott, bár valószínű ezek a személyek sem itt sem ott nem fognak ilyen időbeosztás mellett érdemi munkát végezni.

 

 

Persze megtudtam még egy nagy titkot, egyszerre amúgy sem lesz bent több képviselő mint 70 így lesz hely aludni, bár nem tudom a többi hol lesz, erről nem árulkodott Lázár úr.

A frakcióvezető elmondta, hétfőtől él a Fidesz képviselőcsoportjában az úgynevezett "bennülési" rend, vagyis a viták alatt, egészen a plenáris ülés végéig mintegy hetven fideszes képviselőnek, az előterjesztőknek és az adott kabinethez tartozóknak kötelező a jelenlét az ülésteremben. Arra, aki az előzetesen elkészített "bennülési" rendet nem tartja be, százezer forintos bírságot rónak ki.

De kérem árulják már el nekem a másik közel 200 képviselő ez alatt mit csinál? És miért is kell ekkora országház ha úgyis üresen kong? Építsük át, adjuk bérbe stb:))) Legalább valami haszna lenne, és nem csak a naplopókat gyűjtené össze. 

Ne tessék ezután irigykedni a képviselő hölgyekre és urakra, hisz két három műszakot lehúznak folyamatosan a mi érdekünkben! Csak értünk élnek, és persze a Fideszért:))

 

 

Vörös halál

2010.10.06. 12:34

Lassan két nap eltelt a katasztrófa óta, de még mindig az események hatása alatt állunk. Elhangzanak nyilatkozatok, de ezektől nem lesznek az emberek nyugodtabbak, mivel okos emberek mondanak még okosabbnak tűnő dolgokat.

Egy kis ízelítő ezen okos nyilatkozatokból:

-Soha ilyen jellegű katasztrófa a világon nem történt - fogalmazott hétfő este Hende Csaba honvédelmi miniszter a megyei védelmi bizottság ülésén. A szakemberek dolgoznak azon, hogy ne érje még nagyobb kár a folyóvizeket, a térségben kihirdethetik a veszélyhelyzetet - tette hozzá.

-Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint ökológiai katasztrófa történt. A helyszínre indult kedden a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) több vegyész és biológus tagja is, hogy megvizsgálják, miként lehet a leggyorsabban és a leghatékonyabban semlegesíteni a szennyezőanyagot. A szakemberek azt is vizsgálják, hogyan lehet az eredeti állapotot helyreállítani. Az udvarokban összegyűjtött anyag tárolására a későbbiekben a védekezésben részt vevő szervek konténereket biztosítanak.

-Kedd délután azonnali hatállyal felfüggesztette a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (MAL) Zrt. termelői tevékenységét Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár; Illés egyúttal utasította a céget a megsérült tározó helyreállításra. „Minden létező segítséget megad a kormány az ajkai térségben kialakult ökológiai katasztrófa felszámolásához, azonban a több mint tízmillárd forintra becsült költségeket a katasztrófát okozó cégnek kell állnia” - szögezte le a politikus.

-A köztársasági elnök részvétét fejezte ki az iszapkatasztrófában elhunytak hozzátartozóinak, és megköszönte mindazok munkáját, akik segítenek az elhárításában. A köztársasági elnök közölte: reméli, megtalálják a felelősöket. Arról is beszélt, hogy már a Verespataknál történt ciánmérgezés is figyelmeztetett, nem lehet a húrt feszíteni a természettel szemben.

-Pintér Sándor arra a felvetésre, hogy a MAL Zrt. szerint a vörösiszap veszélytelen úgy reagált: ha így gondolják fürödjenek meg benne.

-A kormányfő felkérte a belügyminisztert, vizsgáltassa meg a katasztrófa büntetőjogi és anyagi felelősségét is, Orbán Viktor szerint ugyanis a mostani tudás alapján nincsenek természeti okai a történteknek. Pintér Sándor belügyminiszter a sajtótájékoztatón azt mondta, a közvetlen veszély megszűnt, a vörösiszap további szivárgásától nem kell tartani. Elmondta, hogy bár a társaság biztosítása nem nyújt fedezetet az elöntött ingatlanok helyreállítására, a kormány senkit nem hagyott eddig cserben és télre minden károsultnak lesz fedél a feje felett.

Mint láthatjuk kormányunk erőteljesen nyilatkozgat és igyekszik majd megkeresni a felelősöket, de jó magyar szokás szerint valószínű nem sok sikerrel fog járni, bár ugye Viktorunk szerint is emberi mulasztás történt, de hazánkban annyi esetben történt már emberi mulasztás, hogy megszámolni sem tudnánk. / 2006 Tűzijáték, M6 autópálya építés s még sok sok más eset/

Ezekkel csak annyi a probléma az én szememben , hogy a valódi felelősök mindig megússzák, és boldogan élnek ...Persze majd találnak egy balekot és a nyakába varrják, TE VAGY A BŰNÖS! És valószínű jó pénzért balekunk el is ismeri bűnbánóan , hogy Ő hibázott. De mindez nem hozza vissza azokat az áldozatokat akik az életüket vesztették.

Remélem azért annak aki hibázott nem lesz többé nyugodt éjszakája, és ha valaki pénzt tett zsebre az helyett, hogy biztonságos tárolót hozott volna létre akkor azt a pénzt gyógyszerre költi, vagy esetleg koporsóra...

Minden esetre érdemes elolvasni a cég honlapján leírtakat:

Társaságunk messzemenően elkötelezte magát a környezetre gyakorolt negatív hatások minimalizálására, az európai előírások betartására. Korszerű technológiák és berendezések szolgálják a természetes vizek és a levegő tisztaságának védelmét. 

Jól lokalizált, korszerűen megépített, monitor rendszerrel ellátott üzembiztos tárolók szolgálnak a vörösiszap tárolására. Nagy gondot fordítunk a vörösiszap-terek rekultivációjára, folyamatos a már feltöltött medencék termőfölddel és növényzettel történő lefedése. Az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszert 1999-ben vezettük be. forrás: MAL Zrt.

Hát köszönjük, hogy ennyire jól lokalizálták, bele sem akarok gondolni mi lett volna ha nem...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ökológiai katasztrófa

2010.10.05. 14:38

 A tegnapi napon ökológiai katasztrófa történt hazánkban, sajnálatos módon több halálos áldozatot is követelt ez a katasztrófa.

Mégis a híradások elsősorban az ökológiát érintő pusztulást említik első helyen, természetesen nagyon fontos dolog , hogy óvjuk a természetet és igyekezzünk a károkat helyre hozni és megakadályozni, hogy még nagyobb pusztítás történjen, de azokat az embereket akik elvesztették egy hozzátartozójukat,nem hiszem ,hogy a természet érdekli a legjobban.

Az emberi élet a legfontosabb szerintem, és pénzben nem mérhető annak az értéke, a gyár amely a szennyezést elkövette a házakat rendbe hozathatja,a környező vizeket , földeket megtisztíthatja, de azon embereket akik az életüket vesztették nem adhatja vissza.

A hozzátartozókat nem lehet kártalanítani, ugyan már az édesanyának aki elvesztette gyermekét mit mondanak? Mennyiben határozzák meg egy gyermek egy felnőtt életének értékét? Mennyit ér egy emberi élet? 

"A környezetvédelmi államtitkár úr szerint: egymillió köbméter iszap ömlött ki eddig a megsérült tározóból. A timföldgyár 10 tározójában 50 millió köbméter szürke- és 30 millió köbméter vörösiszapot tárolnak, amely közül az utóbbi enyhén radioaktív és rákkeltő. Kijelentette: a katasztrófahelyzet kezelésének még csak elején vannak, ugyanis az enyhén radioaktív szennyeződést össze kell gyűjteni, meg kell semmisíteni és meg kell akadályozni a térség teljes ökológiai katasztrófáját."

Igen ám, de kifogja ezt megtenni államtitkár úr? És miből? Honnan is lesz rá forrás, hogy mindezt megtegyék? Ki a felelős mindezért? És ha megkerül a felelős akkor mi lesz? 

Sajnos hazánkban sok esetben azt tapasztalhatjuk ha valami történik nincs felelős, vagy ha találnak is akkor csak egy bűnbakot, akin elverik a port...A valódi felelősök akik felelőtlenségükkel mások halálát okozzák,ők meg nyugodtan élik világukat.

Reméljük ebben az esetben nem ez lesz. Bár ahogy a híradásokban hallottam az a fránya esőzés a felelős, hát nem tudom rajta , hogy lesz számon kérve több ember halála, sérülése és az ökológiai katasztrófa.

Lehet már meg is van a bűnbak: az ESŐ!

Az emberi hülyeség....

2010.10.05. 13:26

Sajnálatos módon az utóbbi időben rá kellett döbbennem , hogy az emberi hülyeség határtalan....

Első döbbenetem áprilisban volt, amikor a Fidesz megkapta a választó polgároktól a két harmadot,a második most a választásokkor, és ne tessék a kedves olvasónak azt hinni, hogy én baloldali érzületű lettem volna, csak éppen nem tartom jó dolognak ha egy párt egyed uralomra törekszik.

A történelem sajnos azt bizonyította eddig, ha valakinek túl sok hatalom került a kezébe előbb utóbb bajt okozott vele a népnek. És igazán pozitív példát nem is tudnék felsorolni, de negatív annál több jut az eszembe / Napóleon, Hitler, Sztálin, stb../ és sorolhatnám itt őket, de szerintem ez a három éppen elég.

Tévedés ne legyen, nem óhajtom Viktorunkat hozzájuk hasonlítani, csak megemlítettem, hogy ezen Urak sem tudták jól felhasználni a hatalmukat. Sőt elég sok fájdalmat okoztak, és nem maguknak hanem másoknak.

De ugye a diktatúra, vagy viktatúra itt nálunk nem lesz, vagy legalább is reméljük nem lesz. A 21. században már elég durva lenne, sőt inkább morbid. 

Reméljük Viktorunk megfelelően kezeli majd azt a hatalmat amit a nép a kezébe adott, bár amit eddig tett nem ezt mutatja, de azért reménykedjünk...

Bízzunk benne, hogy nem most jön majd a választások után a "fekete leves" és nem most fognak az emberek ráébredni,hogy mégsem így kellett volna szavazni.

Viktorunk, tiéd az ország és a hatalom, hát lássuk mit kezdesz vele!

Hová lett Lendvai Ildikó????

2010.10.05. 12:46

 Hová lett Lendvai Ildikó????

2010.10.05.

Számomra az utóbbi idők egyik nagy rejtélye az MSZP- vel kapcsolatban az, hogy hová tűnt Lendvai Ildikó? 

Ildikónkról elmondható, hogy az MSZP egyik meghatározó személyisége, csak éppen az utóbbi hetekben kissé eltűnt, legalább is nem sok hír halható felőle. Sőt legyünk őszinték semmi hír....

Próbáltam kicsit utána nyomozni, de egy kosza nyilatkozaton kívül, amit a választások éjszakáján vasárnap tett semmit nem találtam. Pedig számomra az MSZP-ben ő testesítette meg a támadó fél szerepét, néha olyan volt mint egy támadó menyét:))) Ne tessék ezen a hasonlaton senkinek megsértődni, mert ezt pozitív értelemben értem.

Hogy, Palik Laci szavaival éljek: Hová tűnt Lendvai Ildikó??????

Na ez a nagy kérdés....és sajnos nem tudom mi a válasz.