A napokban megszületett a Fidesz családbarát új adórendszere, próbáltam értékelni és rájönni mi benne a család barát, és rájöttem csak azoknak az akik már most is jól keresnek, aki most keveset keres az ezután is gyerek számtól függetlenül keveset fog keresni.

Vagyis csak az szüljön gyereket aki jól él, aki nem az ne mert úgysem kap semmi segítséget.

Az adó táblából az tűnik ki ha valaki minimálbért keres, már pedig elég sokan keresnek annyit / önhibájukon kívül / akkor egy és két gyereknél kb havi szinten 750 forinttal keres többet jövőre havonta, de három gyereknél egy forinttal sem kap többet. Miért is kellene többet kapnia, hisz csak plusz két éhes szájat kell etetnie, mi az nekik?:)

De az aki bruttó 100 ezer forintot keres még az sem jár olyan túl jól, hisz egy gyereknél 3500 kettőnél 6500  három gyermek esetén semmivel nem kap többet mint az idei évben, nála sem számít a plusz két gyerek.

Ellenben az a személy aki bruttó 200 ezer forintot kap egy gyereknél már 6500 forinttal vihet haza többet, kettőnél 16 ezerrel, három gyermeknél is 16 ezer. Na náluk már számít, hogy van még esetleg egy gyerek.

200 ezer felett meg még drasztikusabban emelkedik ez az összeg gyermekenként.

Vagyis az jár jól aki amúgy is jól keresett, és kevesebb gondja volt a megélhetés és a gyermeknevelés területén. Aki keveset keres , hiába nevel gyermeket nem kap segítséget. Ha nem tudsz legalább 200 ezret keresni havonta akkor ne vállalj több gyermeket, mert a szegényt úgysem segítik. 

Vagy haljon éhen abból az éh bérből amit keres! 

Valójában a Fidesz azokat támogatja akiknek úgyis több van, akinek nincs annak ne is legyen. Ez aztán igazságos , csak így tovább....

Így biztos nőni fog a népesség mert azok akik jól keresnek biztos fognak 3-4 gyermeket vállalni és persze ők képviselik a többséget, hisz hazánkban olyan jól él mindenki, és annyi jó munka lehetőség van:))) 

Na kérem szépen, akkor most úgy áll a dolog , hogy 200 ezer forintos kereset alatt max egy gyermeket tessék vállalni, a 200 ezer forintos kereset felett élők vállalják a több gyermeket.

És mi a helyzet azon személyekkel akiknek ugyan már nagykorú a gyermekük de nem talál munkát és a szülői házban él? Azok az emberek akik vállaltak több gyermeket fel is nevelték őket de most nem tudnak elhelyezkedni azok nem számítanak? Vagy azokat tegyék ki a szülők az utcára mert semmi támogatás nem jár utánuk, de munkát sem tud nekik senki biztosítani. Főleg vidéken, de még a fővárosban sem könnyű normális munkát találni, reális bérért. 

A lenti táblázat jól mutatja miről írtam...

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyrejtely.blog.hu/api/trackback/id/tr32385763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása